Containerbomen

Boomkwekerij Lingewaard beschikt over een extensief assortiment containerbomen. Dit zijn bomen die in containers of zakken met voeding worden geteeld. De boom wordt als het ware behandeld als een potplant en krijgt dus regelmatig water.

De containerteelt kent een aantal voordelen; zo wordt de plantperiode, die onder normale omstandigheden seizoensafhankelijk is, verruimd tot het hele jaar mits de grond niet bevroren is. Daarnaast zal de boom minder kwaliteit verliezen tijdens transport.

Containerbomen planten

Tijdens het groeiseizoen is het niet handig om bomen te verplanten, omdat de wortels verder de grond in zullen reiken en de boom al het water dat het kan krijgen nodig heeft om te groeien. Wilt u toch graag een boom, dan is een containerboom de oplossing. Dit soort bomen kunt u zonder de wortel te beschadigen in de grond planten.

Tijdens het planten haalt u de boom uit de container. Klop de kluit eerst los door met een spade tegen de container te tikken, leg de boom dan op zijn kant om de kluit er in zijn geheel uit te trekken. Als er haarwortels door de container groeien kunt u die er het beste eerst afsnijden om beschadiging van de kluit te voorkomen, maar als er dikkere wortels uit groeien kunt u de container het beste aan stukken knippen. Met name tijdens het groeiseizoen heeft de boom deze wortels hard nodig.

Tevens is het belangrijk dat de kluit door en door nat is, zodat de boom daar een paar dagen mee vooruit kan. Ook na het planten behandelt u de boom als een potplant door het regelmatig water te geven, inachtnemend dat het ook water uit de grond zal aantrekken en dus minder van u nodig heeft. Laat de boom niet uitdrogen, maar geef zo min mogelijk water.

Tot slot is het belangrijk dat de bovenkant van de kluit ongeveer een twee centimeter onder de grond komt. Dit zorgt ervoor dat de kluit niet te snel droogt. Mocht u de boom in het najaar planten controleer dan in het voorjaar of de het nog goed in de grond zit. Door vorst kan de kluit opvriezen waardoor hij los en te hoog in de grond kan komen te staan.

Maak een afspraak en kom langs om u te laten inspireren.